5053873217 [email protected]

Model grubundan Can Temiz yakın arkadaşı İsmail Türküsev ile grubun en sevilen şarkısı olan Pembe Mezarlık’ı roman yaptı

Pembe Mezarlık şarkısının söz ve müziğine de imzasını atan Can Temiz, aynı adı taşıyan romanını piyasaya çıkardı. Lise yıllarında tanıştığı arkadaşı İsmail Türküsev’le birlikte kalema aldıkları kitabın ortaya çıkış öyküsünü Temiz, “Pembe Mezarlık” kavramı 2009’un bahar aylarında ilk aklıma geldiğinde o sırada MODEL ile demosunu kaydettiğimiz bir şarkının köprü kısmına söz yazmaya çalışıyordum. Gece yatağa yatıp düşünmeye başladım ve bu kelimeler ortaya çıktı. Müteakip hayal dünyasını o şarkının dört mısralık köprüsüne sığdıramadım. Böylelikle “Pembe Mezarlık” başlı başına özerk bir şarkı sözüne dönüştü, hikaye genişledi. Ama kafamdaki hikaye yine eksik kalmıştı. Şarkı sözü bu hikayeyi anlatmak için yeterli değildi. Bu sefer 2009 ağustosunda “Pembe Mezarlık”ın kısa öyküsünü yazma fikri geldi aklıma ve çok heyecanlandım. Öncelikle hemen özetini yazmaya başladım. Ama özet başlı başına bir kısa öyküye dönüşünce belki de bunun çok da kalın olmayan -şöyle iki yüz elli, üç yüz sayfalık sayfalık falan- bir roman olabileceğini düşündüm” sözleriyle anlattı.

ŞARKIDAN SIKILDIKLARINDA ROMAN HALA YAZILIYORDU

Can Temiz, “Model konserlerinde “Affet bu gece ölmek istedim,” diye bağırırken, “Pembe Mezarlık” şarkısının klibi çekilirken, yayınlanırken ve belki bazıları radyolarda artık şarkıyı duymaktan bile sıkılmaya başladığı sıralarda, bu romanın satırları yazılmaya devam ediliyordu” diyerek de süreçten bahsetti.

 

O HALA ÖĞRENCİ

Can Temiz, 2004 yılında Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü’ne girdi. 2005 yılında daha sonra MODEL adını alacak olan A due Carmen grubuna katıldı. 2007-2009 yılları arasında besteciliğini, söz yazarlığını ve bas gitaristliğini yaptığı grubuyla birlikte birçok amatör müzik yarışmasında ödüller aldı. 2009 yılında MODEL ile birlikte İzmir’den İstanbul’a taşındı ve MODEL bu yıl ilk albümü olan “Perili Sirk”i yayınladı. 2009-2011 yılları arasında bir çok marka için jinglelar besteledi ve İstanbul’un çeşitli mekanlarında MODEL ile birlikte performanslar sergiledi. 2010 yılının sonlarında Portfolio Yaratıcı Reklamcılık Okulu’na kabul edildi ve burada eğitimini tamamladı. 2011 yılında MODEL’in Demir Demirkan prodüktörlüğündeki albümü “Diğer Masallar” yayınlandı. Bu albümde yer alan, söz ve bestesi Can Temiz’e ait “Buzdan Şato”, “Değmesin Ellerimiz”, “Pembe Mezarlık” gibi bir çok hit, grubu büyük üne kavuştururken yılın en çok konuşulan ve dinlenilen şarkıları oldu. MODEL “en iyi grup”, “en iyi şarkı”, “en iyi video klip”, “en iyi albüm” gibi bir çok dalda ödüller aldı. Profesyonel müzik hayatına grubu MODEL ile birlikte devam eden Can Temiz hala Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü’nde öğrenimine devam ediyor.