5053873217 [email protected]

Yeni Calibra modelini 2013 yılında piyasada Olacak.

2012 sonunda Calibra’nın tanıtılmasını bekliyoruz.

Eski Calibra’nın dönemin Vectra Platformu üzerinde geliştirilmesi ve büyük satış rakamlarına ulaşması Opel’in bir kere daha aynı yoldan gitmesi konusunda belirleyici olmuş. Vectra’nın yerine gelen İnsignia platformu üzerinde yeni bir Calibra geliştirildi. İnsignia’nın çizgileri “Yeni Opel” dizaynının haritası olup Opel’in yeni dönem çizgilerine ilham vermiş. Bu güçlü ve net çizgileri Yeni Astra’da da belirgin bir şekilde görmüştük.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen aracın Russelsheim fabrikasında Insignia modeli temelinde geliştirilmeye başlandığı bilgilerine ulaşıldı. Bu habere göre araç arkadan çekiş yerine dört tekerlekten çekişe sahip olacak. Otomobilin 321 beygir güç ve 435 Nm tork sağlayan 2.8 litre V6 motorla donatılabileceği bildiriliyor. Aracın dış tasarımı konusunda henüz net bir açıklama gelmese de piyasada dolaşan Opel kaynaklı fotoğraflar ve geçmiş yıllarda dayanan izlenimlerimiz Coupe İnsignia tarzı bir görünümle karşılaşacağımızı biliyoruz.

Calibra için yüksek motor hacimlerinden bahsedilse  de dönemin trendi haline gelen küçük motor yüksek performans geleneğini sürdüren en azından bir tane 1,6 ya da 1,4 lük turbolu bir seçenek de geleceğini düşünüyoruz.

Volkswagen CC nin en dişli rakibi yine Almanya’dan gelecek gibi

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”iIAXZjBQNlk”]