5053873217 [email protected]

Bu yıl 15.’si düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin onur ve başarı ödülleri belli oldu. Ödüller Türk Sineması’nın üç önemli kadın oyuncusuna gidiyor

Türk Sineması’nın en prestijli festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 10-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödülleri kimin alacağı belli oldu.15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Türkiye sinemasının en üretken kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç’ın anısına 2003 yılından beri düzenlenen Başarı Ödülleri’ni Füsun Demirel ve Serra Yılmaz paylaşacak.  Onur Ödülü ise Hale Soygazi’ye verilecek. Festival, 10 Mayıs gecesi Ankara’da Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

BAŞARISI ÇALIŞKANLIĞINDAN

Başarı ödülünün sahibi, son dönem ekranda Yalan Dünya dizisindeki rolüyle boy gösteren Füsun Demirel için “Dramlarda da komedilerde de en zor rollerin üstesinden geldi. Başarısı popülerliğinden değil çalışkanlığındandı. Tiyatro sahnesinden sinema perdesine uzanan oyunculuk yaşamında özgün rollerle yeteneğini taçlandırdı. Oyun çevirilerinden televizyon
dizilerine dek birçok alana emek verdi. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, tiyatro ve sinemanın en üretken oyuncularından Füsun Demirel’i ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu” açıklaması yapıldı.

GENÇ SANATÇILARA ÖRNEK OLDU

Füsun Demirel’le birlikte Başarı Ödülü’nü paylaşan, sadece Türk Sineması’na değil aynı zamanda İtalyan Sineması’na da büyük katkı sağlayan Serra Yılmaz için ise “80’lerden bugüne beyazperdede unutulmaz karakterlere imza attı. Tiyatroyla başladığı kariyerini, sinemamızın en iyi örneklerinden pek çok filmde rol alarak sürdürdü. Oyunculuğun yanında çevirmenlik, televizyon programcılığı da yaptı, kültür ve sanat alanına birikimini taşıdı. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kendine has oyun gücüyle genç sanatçılara örnek olan Serra Yılmaz’ı ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu” denildi.

SOYGAZİ 40. YILINI KUTLUYOR

Bu yıl Türk Sineması’nda 40. yılını kutlayan Hale Soygazi’nin Onur Ödülü’ne layık görülme sebebi ise her sinemacının duymak isteyeceği sözlerle anlatıldı. Soygazi’den “Başkaldırıyı bir rozet gibi yakasında değil bir hücre gibi varoluşunda taşıyan kadınları ustalıkla canlandırdı. 1970’lerde başlayan sinema kariyerinde 50’ye yakın filmde rol aldı. Toplumsal olaylardan, ülke gerçeklerinden, dünya meselelerinden uzaklaşmadan da yıldız olunabileceğini kanıtladı” diye  bahsedildi.