5053873217 [email protected]

Bugün tüm twitter kullanıcılarının mecburi olarak kullanmaya başladığı yeni twitter’la ilgili hala soru işaretleriniz varsa yazımıza göz atın 

8 Aralık’ta yeni sürümünü kullanıcılarının beğenisine süren Twitter, bugün eski görünümüne veda ederek yeni görüntüsüyle tüm kullanıcılarıyla buluştu. 8 Aralık’tan bu yana yeni görünümle flört eden kullanıcılar da artık eskiyi unutmak zorunda kaldı. Peki ‘Lets Fly’ sloganıyla güncellenen twitter’da biz nasıl uçacağız? Değişime ayak uydurmak zor da olsa twitter, yeni görünüme kadar geçen süreyle kullanıcılarına bu kolaylığı sağladı. Bir süre sonra eski görünüme alışan kullanıcılar için bile basit uygulamalar şeklinde görünecek olan yeniliklere şöyle göz atabiliriz:

Bugün başka şansınızın kalmayarak kullanmaya başladığınız yeni twitter belli başlı beş ikondan oluşuyor:

Kullanıcıların kendilerini ifade edebilmek için, onlara büyük kolaylık sağlayan bu ikonların ilki ‘Anasayfa’. Anasayfa hem takip ettiğiniz kişilerin iletilerini görebileceğiniz bir yer hem de eğer twitter’da yeniyseniz en çok kullanacağınız alanlardan biri. Çünkü sayfanın solunda yer alan menüde ‘Kimi takip etmeli’ kutucuğu ‘sosyal medya’nın en çok konuşulan en fazla takipçisi olan isimleriniz size önerecek. Anasayfada artık görselleri de bulma imkanı var. Resimler, videolar ve konuşmalar tweetlerin içine yerleştirilmiş durumda. En önemli yeniliklerden biri de Ana Sayfa’da görünen her şey bilgisayarda, iPhone, iPod Touch ve Android cihazlarında tamamen aynı olması.

 

Bağlan ikonu da meraklı twitter kuşlarının en çok kullanacağı ikonlardan biri. Diğer twitter ahalisine bağlanabileceğiniz bölümde sizi takip edenleri, sizden bahsedenleri, sizi retweetleyenleri ve favorilerine ekleyenleri bulabilirsiniz.

 

Keşfet özelliği sadece twitter gündemini değil aynı zamanda ülke ve dünya gündemini de yakalamanızı sağlayacak bir özellik. Keşfet ikonunu tıklayarak karşınıza gelecek olan haberleri okuyabilir, haberler hakkında yazılmış tweetleri görebilirsiniz. Kimbilir belki Hastag (# işareti koyarak yazdığınız kelimeler) yaptığınız tweetler sayesinde sizin de tweetiniz keşfet özelliği sayesinde binlerce insan tarafından okunabilir. Twitter’ı kullandıkça ‘Keşfet’ özelliğini tıklayınca karşınızda ilgi alanlarınıza yönelik haberler bulacaksınız.

 

Sol tarafta diğer ikonlardan farklı bir yere konumlanan profil ikonu da sizinle ilgili her şeye tek tıkla ulaşmanızı sağlayacak. Profilde resminizi, zemin görüntünüzü, şifrenizi değiştirebilir, tweet gönderebilir, listelerini, favorilerini, takipçilerini, resimlerinizi görebilirsiniz. Ben sekmesinden direkt mesaj konuşmalarını da daha iyi takip edebilirsiniz. Eğer size direkt mesaj gelirse ben işaretinin altında mavi bir çizgi göreceksiniz.

 

Yeni twitter’ın en çok sevilecek olan özelliklerinden biri de sol üst köşedeki ‘yeni tweet’ ikonu. Hangi sayfada olursanız olun bu ikonu tıklayarak takipçilerinize ulaşabilir, içinizi dökebilir, herkes susarken siz konuşabilirsiniz! Tabii ki fotoğraf yükleyebilir, konumunu ekleyebilir, videolara, haberlere ve daha bir çok yere bağlantı verebilirsiniz.

YENİ TWİTTER’I TÜRKÇE KULLANMAK İÇİN

Twitter’ı Türkçe kullanmak için sağ üst köşedeki kişi işaretinden ‘Settings’e girmeniz ve ardından Language seçeneğindeki çubuğa tıklayıp en altta yer alan Türkçe şıkkını seçmeniz yeterli. Sayfadan çıkmadan önce sayfanın altında yer alan ‘Save changes’ kutucuğunu tıklamayı da unutmayın.

MARKALARIN DA SAYFALARI VAR

Aynı Facebook ve Google+ gibi Twitter’ın da artık şirketler için marka sayfaları bulunuyor. Marka sayfaları daha fazla işlevsellik ve takipçilerle etkileşim imkanı sağlıyor. Firmalar bu sayfalarda daha büyük logolar kullanabiliyor ve kendilerini ifade edecek daha büyük bir alana sahipler. Marka sayfaları ücretsiz ve küçük büyük tüm şirketler bu özellikten faydalanabiliyor.

BİLMENİZ GEREKEN TWİTTER TERİMLERİ

Retweeet: Bir kullanıcının sevdiğiniz ya da sizin takipçilerinize de duyurmak istediğiniz tweetini kendi sayfanızda yayınlanmasıdır. Yayınlamak istediğiniz tweet’in üzerindeki ‘retweet’ tuşuna tıklayarak basitçe bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Hastag: Günün trendini hastag yaparak yakalayanbilir ya da trend oluşturabilirsiniz. Bir nevi twitter sloganı da sayılabilecek hastag’ı kitlelerin kullanmasını istediğiniz sloganı başına # işareti kullanarak yazabilirsiniz.

Friday Follow: Twitter kullanıcılarının kısaca ‘FF’ olarak tarif ettiği friday follow, öneri ve tavsiye anlamına gelir. Kullanıcılarınıza takip etmelerini tavsiye edeceğiniz kişiyi ‘FF’ yaparak onlara duyurursunuz.

TWiTTER A NASIL ÜYE OLCAĞIZ?

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”_HiHoyFsEn8″]

 

TWiTTER HESABINIZI FACEBOOK’A BAĞLAMA YÖNTEMİ

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”BHsMRXSVCBU”]