5053873217 [email protected]


2. El araç almak istiyorsunuz ama kendinizi de tecrübe ve bilgi anlamında da çok güvenmiyorsunuz. Üstelik kandırılmaktan korkuyorsunuz. İkinci el araç alan ortalama iki kişiden birinin kandırılma ve ayıplı araç satılma hikayesi  vardır.

En güvenilir yöntem ekspertiz yaptırmak. Ancak ekspertiz ücretleri servisine göre 140-300 TL arasında değişiyor. Üstelik servisler kaporta servisine ayrı, motor aksamına ayrı ekspertiz ücreti alıyorlar. Bu durum da aracın alınmaması riski olduğunda boşa giden para anlamına geliyor.

Bir aracı almadan önce mutlaka periyodik bakım masraflarını araştırın. Çünkü markaya ve modele göre 4 kata kadar fark edebilen bakım giderleri söz konusu.

Yedek parça konusu da çok önemli. Almaya yakın olduğunuz modelin servisini arayarak, tampon, dikiz aynası, debriyaj balatası ve fren balatası gibi bir kaç parça fiyatını sormak size aracın olası giderleri ile ilgili çok net bilgiler verecektir.

Diyelim ki alacağınız aracı kesinleştirdiniz ve bu testleri geçtiniz. Aracı görmeye gittiniz. Nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

1)  Otomobilin motorundan şanzımanına, kaportadan döşemesine kadar dikkatle inceleyin

2 ) Direksiyon bir taraftan diğerine toplandığına akıcı olmalı. Herhangibir takılma, titreşim ve/veya ses, problemi işaret eder.

3 ) Vitesler sorunsuz geçmeli, debriyaja tam basılı vites atarken, zorlanma veya ses gelmesi sorun olduğunu gösterir. Çok sert veya çok hafif debriyaj pedalı da, aşınmış parçalardan dolayı olabilir.
4 ) Motor rölantide sarsıntısız çalışmalı. Devirlenirken rahatça devirlenmeli, titreşim veya takılma olmamalı. Yağ çubuğu ve yağ haznesi kapağını kontrol edin, kahverengi tortu görürseniz, vakit kaybetmeyin, başka bir arabaya bakın.

5 ) Gaza bastığınızda egzozdan çıkacak mavi dumana bakın. Mavi egzoz gazı çokça çıkıyorsa, motorun iç parçaları aşınmış demektir.  Mavi duman motorun yağ yaktığı anlamına gelir. Yani motorun iki bölümü arsında aşınma nedeniyle geçiş vardır. Bir kaç bin liralık bir masraf anlamına gelir.

6 ) Arabanın kaportasını kontrol edin. Pas, çürüme var mı? Aracın altına bakın, değiştirilmesi gereken bir egzoz sistemi belli olur. Egzos sistemi katalizörsüz araçlarda 200-400 liraiken katalizörlü araçlarda bir kaç bin lirayı bulabilir.

7 ) Çok temiz bir motor bölmesi, sizden bir şey saklamak için yıkanmış olabilir. Her şeyde olduğu gibi doğal görünüme önem verin.
8 ) Kaputu açtığınızda pul pul dökülen bir boya, yapılmış bir kazanın habercisi olabilir.
9 ) Arabanın içinin durumu ile kilometresi birbirine uyuyor mu, kontrol edin. Düşük kilometrede bir arabanın koltuk kumaşı/derisi ve/veya yayları aşınmış, pedalları erimiş olmamalı. Aracın kilometresi geri çekilmiş olabilir.

10 ) Kapıları açıp kapayın, sorunsuz açılıp kapanıyor mu? Kapı lastiği yırtılmış, erimiş veya tam oturmuyorsa, aracın aldığı bir darbeden kaynaklanıyor olabilir. Kapı lastiğinde boya olmaması gerekir. Plaka ışıkları arabayla aynı renk parlıyorsa, kötü boyamadan kaynaklanabilir.

11 ) Arabanın panellerinin hizasına dikkat edin. Bütün boşlukların eşit olması lazım.

12 )Test sürüşünde frenler, isteklerinize tepkili olmalı.

13 ) Elektrik sistemi doğru düzgün çalışıyor mu kontrol edin; camlar, havalandırma, klima, açılır tavan vs..

14)  Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şase numaralarını,ruhsattaki motor ve şase numaraları ile karşılaştırın. Çalıntı otomobil aldıysanız ödediğiniz paradan olacağınız gibi,çalmadığınızı ispatlayana kadar uğraşmanız gerekecektir.

15) Otomobili mutlaka deneyin. Motor sesini dinleyin. Şanzıman sesinde 2000-3000 devirde inleme duymamalısınız. Vitesi boşa alıp(otomatik viteste N ye) tekerlek dönme seslerini dinleyin. Uğultu ve vuruntu olmamalı.

16) Son zamanlarda rent a car şirketlerinden kiralananlar oto pazarında satılmakta.Bu otomobilleri alan kişiler ise mağdur durumda kalabiliyorlar.Bu nedenle otomobilin sicilini araştırmadan asla kaparo vermeyin.

17) Lastiklerin durumunu inceleyin. Dişleri ve yanaklarına bakın, asimetrik bir aşınma, takımlarda bir ayarsızlık olduğunu gösterir. ( 4 adet 16″ lastiğin ortalama fiyatı 700 TL civarındadır. Asimetrik aşınmaya neden olacak bir balans ve düzen bozukluğunun maliyeti ise bir kaç bin lirayı bulabilir)

ARACI ALMADAN ÖNCE GÜNDÜZ GÖZÜYLE MUTLAKA GÖRÜN

18) Aracın günlük kullanımda en çok temasa maruz kalan parçalarını dikkatle inceleyin. Direksiyon simidi, pedallar, vites kolu, kapı kolları, cam düğmeleri. Bunlar size aracın kilometresinin orjinalliği konusunda net bilgiler verecek. Asla unutmayın ülkemizde “Kilometre Saati Geri Alınır” gibi bir iş kolu var. Hatta şehir sanayilerindeki kilometre saat tamircileri ekmeklerini bu yolla kazanıyor. Kilometre saatini geri almanın bedeli en son 30 TL idi.

19) Aracın boyalı olup olmaması son derece önemlidir. Kaportanın işlem görüp görmediğini boyanma sırasında, boyanamama olasılığı yüksek olan kapı içleri, kapı lastikleri, cam lastik kenarlarından ve aracın marka kabartmaları çevresinden net bir şekilde ton ve boya yükselti farkından anlayabilirsiniz.

20) Eğer bir aracı kusurlu olduğunu bilerek alıyorsanız, bu kusurun onarılma masrafını da verdiğiniz ücretin üzerine sayarak hesaplayın. Mantıklı bir fiyat değilse  vazgeçmelisiniz.