5053873217 [email protected]

Usta oyuncu Yetkin Dikinciler, Cengiz Han’ın sesi oldu. Dikinciler, ‘Cengiz Han 2’adlı oyunda dünya tarihinin en büyük savaşçısını seslendirdi

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yetkin Dikinciler sesiyle Cengiz Han’ı canlandırdı. Cengiz Han 2 oyununun, Yetkin Dikinciler’in sesiyle Joygame’in en fanatik oyuncuları arasından seçim yapılarak toplamda 1950 kişiyle kapalı betası yapıldı. 4 Şubat’ta da açık betası beraberinde tüm Türkiye oyuncularıyla buluşan Cengiz Han 2, Ünlü aktör Yetkin Dikinciler’in seslendirmesiyle tarihin derinliklerine dokunuyor.

 

1200’lü yılların ihtişamlı dönemini ve Moğol Hükümdarı Cengiz Han’ın hikâyesini anlatan bir MMORPG oyunu olan Cengiz Han 2, Türkiye’de henüz yayınlanmadan tüm oyun severlerin ilgisini çeken bir oyun olma özelliği taşıyor. Kylin Games firması tarafından yaratılan, Joygame kalitesiyle 4 Şubat’ta açık betası beraberinde Türk oyuncularla buluşan bu oyun tamamen Türkçe dil ve lokalizasyon içeriyor. Milyonların oynadığı, dünyanın en popüler 5 oyunu arasında olan Cengiz Han 2 oyununun anlık oyuncu sayısı 800 bini aşıyor!

Oyun renk dağılımı ve oyuna giriş hızlılığıyla dikkat çeken Cengiz Han 2 oyununda Moğol, Pers, Rus ve Türk olmak üzere 4 ırk ve her ırka ait 12’şer sınıf bulunuyor. Her ırkın kendine ait şehirleri bulunan bu oyunda 1200’lü tarihler birebir yansıtılıyor ve haritalar üzerinde de bu şekilde yerleştiriliyor: Türk ırkı haritada Orta Asya’da görüntüleniyor.

Dönemi yansıtan motiflerle detaylandırılan Cengiz Han 2 oyununda şehirlerarası seyahatler sırasında o döneme ait birçok süsleme, heykel ve figüre rastlamak mümkün. Bunların yanı sıra oynanabilirlik ve akıcılık bu oyunun merkezinde yatıyor.