5053873217 [email protected]

Geçtiğimiz hafta Nokia Symbian işletim sistemli bir telefon daha çıkarıp Symbian’nın sonunu getireceğini duyurmuştu. Son model N8’in devamı olacaktı

Nokia satış anlamında kendini son birkaç yıldır zor duruma düşüren Symbian’a veda ederken efsane bir modelle hatırlanmasını sağlayacak. Bir anlamda “Symbian’a Saygı” modeli olacak bu model sayesinde Symbian’ın hayaleti birkaç yıl daha ortalarda dolaşacak. Telefonu enine tuttuğunuzda kameranın olduğu bölüm o kadar geniş ve kalın ki 20Megapixel söylemi insanı o kadar da şaşırtmıyor.

Güncel N8, 12 megapiksellik kamera ve xenon flaşa sahip. Gelişmiş multimedya özelliklerive sağlam kasası ile sevilen N8, zaman ile geriye düşmeye başladı. Nokia ise Windows Phone‘un haricinde kullandığı Symbian son bir model eklemek için kolları sıvadı.  Bu model N8’den bayrağı devr alıyor.

 

Nokia 803, Belle işletim sistemi ile gecelek. Donanımsal olarak güncel Belle cihazlarla benzer olması beklenen telefonun işlemcisi biraz daha hızlı olabilir. Duyumlara göre 1.2 GHz ya da 1.4 GHz’e yükseltilmiş ARM 11 işlemciler, Nokia 803‘e güç verecek. RAM seviyesinin de 512MB olması bekleniyor. HDMI ve DLNA’nın bulanacağı telefonda NFC teknolojisi de ekleniyor.