5053873217 [email protected]

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi İstanbul Fashion Week moda severlerin buluşma noktası oldu. Taksim Tepebaşı’nda 11 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek defile ve özel gösterimler ile İstanbul bir kez daha modaya boyanıyor 

 

İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenen  IFW’ye katılan marka ve tasarımcılar, “2013 Sonbahar / Kış ” koleksiyonlarını sunuyor. İstanbul fashıon week ilk gün defilelerine cemiyet hayatından ünlü isimler ile moda camiasının kanaat önderleri katılım gösterdi. Aslı Ekşioğlu, Bennu Gerede, Sedef Avcı, Deniz Çakır, Pia Hakko, Fatoş Sarıgül türk tasarımcı defilelerini izleyen isimler arasında yer aldı.

Elif Gönlüm, Gül Saygı ve Etel Baler ilk gün defilelerini izleyenler arasındaydı.

 KAPROL’ÜN YENİ PROJESİ MERAK EDİLİYOR

Türkiye’nin en büyük moda organizasyonunda bu kez bireysel defile sergileyen isimler arasında Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Atıl Kutoğlu, Erol Albayrak, Tuvana Büyükçınar, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Simay Bülbül  gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Bireysel defilelerin yanı sıra 2 karma defile de gerçekleşecek Karma 1’de Beste Gürel, Nihan Peker, Tuba Benian,  Karma 2’de Şafak Tokur, Çiğdem Akın, Ipek Arnas, tasarımlarını sergileyecekler.

Ekranın sevilen yüzü Deniz Çakır defileyi ön sıradan izledi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Studio Kaprol 4 tasarımcısıyla Arzu Kaprol’ün yeni projesi olarak Istanbul Fashion Week’de yer alacak. Niyazi Erdoğan W otel’de enstalasyon ile katılacak. Zeynep Erdoğan ve Günseli Türkay’ın defileleri de W lounge ‘da gerçekleştirilecek.

İstanbul Fashion Week  tasarımcıların yanı sıra 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını podyuma taşıyacak olan AdL&Cengiz Abazoğlu, Avva, Berinza ve Giovane Gentile’ye de ev sahipliği yapacak. Ayrıca “Machka: Türkiye’de Endüstri ve Tasarımın Buluştuğu Marka” konulu bir workshop düzenlenecek. Ece & Ayşe Ege, ile Yalçın Ayaydın’ın konuşmacı olarak katılacağı workshop’da Türkiye’de endüstri ve tasarımın buluşması ele alınacak.  Türkiye’de bir ilk ve tek proje olan Machka markasının yaratılma süreci ve tasarım hikayesi işlenecek.

 MODA SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKI

2009 yılından bu yana devam eden ve senede iki kez gerçekleşen IFW, Türk tasarımcı ve markalarını yerli ve uluslararası alanda tanıtmayı, moda endüstrisindeki tasarım gücünü arttırarak Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.  IFW, etkinlik boyunca dünyanın ünlü basın gruplarının temsilcilerine ve yabancı alıcı gruplara ev sahipliği yaparken binden fazla kişiye istihdam imkanı sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destek verdiği IFW’nin  ulaşım sponsorluğunu Türk Hava Yolları, online moda sponsorluğunu Markafoni, makyaj sponsorluğunu M.A.C, konaklama sponsorluğunu The Marmara Pera ve içecek sponsorluğunu da Perrier, S.Pellegrino, Aqua Panna ve İlly İssimo üstleniyor.