5053873217 [email protected]

Litvanyalı Ressam Asija Radaviciene’nın, Türkiye’deki ilk Resim Sergisi, 3 Şubat Perşembe günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde açıldı.

Kazakistan bozkırlarından, büyüleyici Alu-Tau dağının güzelliğinden, Litvanta gölleri ve ormanlarından ve antik Mısır kültüründen ilham alan Ressam Asija Radaviciene’nın eserleri, 17 Şubat tarihine kadar İstanbullu sanatseverler ile buluşuyor. İstanbul’un ardından, İzmir, Ankara ve Antalya’da da sergi açılması planlanıyor.


Ülkesinde tanınmış bir sanatçı olan Asija Radaviciene, aynı zamanda Sosyal Bilimler Doktorudur ve Kazakistan Devlet Başkanının kuzenidir.

Ressam Asija Radaviciene hakkında bilgi:

Tahsil hayatını Kazakistan’da tamamlayan sanatçı, eşi ile birlikte 1995 yılında Litvanya’ya yerleşti. Sosyal bilimler Doktoru olan sanatçı, çocukluğundan beri hobi olarak yaptığı resim sanatına yöneldi ve ilk sergisini 1997 yılı mayıs ayında açtı; eşsiz sanat tarzı, boyama tekniği ile sanatseverlerin ilgi odağı oldu,

Sanatsal çalışmalarında geniş bir yelpazeye sahip olan Asija çalışmalarında, Kazakistan bozkırlarından, büyüleyici Alu-Tau dağının güzelliğinden, Litvanta gölleri ve ormanlarından ve antik mısır kültüründen ilham almaktadır.