5053873217 [email protected]

Ünlü Yönetmen  Raşit Çelikezer’in yönettiği, Burak Akidil’in de yapımcılığını üstlendiği ”Can” filmi, dünyanın en büyük bağımsız film festivali olan ”Sundance Film Festivali”nde Dünya Sineması Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Filmin dramatik dalda aldığı bu ödül ülkemiz açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”B3t42eXioMA”]

2008 nisan ayında bornova öğrenci yurdunda Raşit Çelikezer’in yazdığı Hakan Taner Yıldırım’ın yönettiği Otopark Cinayetleri adlı oyunun klibi.

 

FİLM HAKKINDA:

Yapımcılığını Defne Film Prodüksiyon’un üstlendiği,  yönetmenliğini  ve senaristliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı,  başlıca rollerde Selen Uçer,  Serdar Orçin, Berkan Demirbağ ve Erkan Avcı’nın yer aldığı ‘CAN’ filminin çekimleri tamamlandı.  Ağustos ayı boyunca  devam eden filmin çekimleri; Kadıköy,  Fikirtepe ve  Samandıra’da gerçekleşti.  Aileler ve çocukları üzerine eğilen film; Anne-Baba olmayı, sabretmeyi, sevgiyi, gururu ve pişman olmayı, toplumdaki yerini dengelemeye çalışan insanların öyküsünü anlatıyor.

Kısa Özet Ayşe ve Cemal birbirlerini çok sevmiş ve evleneli daha birkaç yıl olmuştur. Kaçarak geldikleri Büyükşehir’de geçinebiliyor ve mutlu mesut yaşıyorlardır. Tek eksikleri bir ‘çocuk’ tur. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca Cemal’in zoruyla illegal yollara başvururlar. Ancak bu kararları onların yuvasını dağıtacaktır. Başından beri bu duruma karşı tavır alan Ayşe çocuğu bir türlü bağrına basamaz ve çocuk bir yaşına gelirken Cemal evi terk eder. Ayşe çocukla bir başına kalır. Ondan kurtulmak için her yolu deneyecek ama bir türlü başaramayacaktır. Cemal’in ise artık bambaşka bir hayatı vardır.

YÖNETMEN-SENARYO-YAPIMCI /  RAŞİT ÇELİKEZER ÖYKÜ /  RAŞİT ÇELİKEZER & NÜANS ÇELİKEZER YAPIM /  DEFNE FİLM PRODÜKSİYON ORTAK YAPIMCI  /  EFEKT FİLM YAPIM – BURAK AKİDİL MÜZİK / TAMER ÇIRAY GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ /  ALİ ÖZEL KURGU / AHMET CAN ÇAKIRCA SANAT YÖNETMENİ /  AYŞEN GÜREVİN KARAYTUĞ GENEL KOORDİNATÖR / TURAN TOKEL YAPIM SORUMLUSU / ÖZGÜR DÜŞMEZ OYUNCULAR  /   SELEN UÇER,  SERDAR ORÇİN, YUSUF BERKAN DEMİRBAĞ,  ERKAN AVCI,  İDİL YENER, CENGİZ BOZKURT, ERDAL CİNDORUK,  ZEYNEP YALÇIN,  GÜRAY GÖRKEM,  NİSA MELİS TELLİ Ve SERHAT NALBANTOĞLU,  KÜRŞAT ALNIAÇIK,  SAİT GENAY

 

 

 

 

Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması bölümünde gösterilen filmin başrollerini Selen Uçer ve Serdar Orçin paylaşıyor. Film, Altın Portakal’da da Behlül Dal Jüri Özel Ödülünü kazanmıştı.