5053873217 [email protected]

İster bu işe yeni başlayın, ister model yükseltecek olun, ister sürekli yükselen yakıt fiyatlarından korunmak için hacim düşürecek olun, ister 125lik den terfiye hazırlanın. Yüzünüzü kara çıkarmayacak bir motor o. CBR 250. Ömür boyu rahatlıkla binebileceğiz bir motor o.

 

 

Tüm büyük CC  CBR lar gibi sağlam, dinamik  ve göz alıcı. Safkan bir yarış motoru görünümünde. Kalbinde 250 CC enjeksiyonlu ve 4 valfli üstelik su soğutmalı sağlam bir tek silindirli. Kendisini Pazarbaşı Honda’da ilk gördüğümüzde 600 CC CBR sanıp, 250 lik CBR ların ne zaman geleceğini sormuştuk.Vitrindekilerin CBR 250 olduğunu duyunca da o şaşkınlıkla ağzımız açık bir şekilde motora bakakalmıştık. Üzerine oturunca da kaybettirmediği büyük motor hissiyatı bizi öylesine büyülemişti ki bayii sahibinin çok da kibar olmayan bi şekilde “-İnin artık motorun üzerinden, sahibi var onun” demesi üzerine otomobil editörümüz Mehmet Fatih beni inmeye ikna etmek için “-İn bir de karşıdan bakalım” demişti.

Tek silindir 250 CC’nin iç sürtünmeyi en aza indirgeyerek, hem performansı hem de hareketli parçaların sayısı en az sayıda tutulduğu için sıra dışı yakıt ekonomisini arttırmaktadır. 8500 devirde 26.4PS maksimum gücü, düşük devirlerde ürettiği yüksek tork ile sürüş performansını belirgin şekilde iyileştirmektedir. CBR ailesindeki tüm modellerde olduğu gibi, CBR250R da esnek güç üretimi ve mükemmel yakıt ekonomisi için Honda’nın geliştirmiş olduğu PGM-FI yakıt enjeksiyon sistemini kullanır. Silindire sürekli ideal yakıt-hava karışımının sağlanması için Elektronik Kontrol Ünitesi motosikletin elektronik ateşlemesi ile birlikte çalışır. Sonuç ise her şeye sahip bir motor. Bakımı kolaylaştırmak amacıyla, CBR250R, bakım masraflarını daha da azaltan harici bir filtre ile donatılmış.8500 devirde 26.4PS maksimum gücü, düşük devirlerde ürettiği yüksek tork ile sürüş performansını belirgin şekilde iyileştiriyor.

 

Yüksek hacimli bir çok motorda bulunmayan etkileyici bir gösterge paneline sahip. Ayrıca dijital göstergelerle işlevsel bir hütmet sunan panel, analog devir göstergesi ile görsel performans doygunluğumuzu da ihtam etmemiş.

 

Motosiklet tutkunları hafif ve küçük hacimli motosikletlerin düşük maliyet, yakıt verimliliği ve yol tutuşundan taviz vermeden, çekici stiliyle sürüş heyecanını doyasıya yaşamak isterler. CBR250R tüm bu istekleri karşılamak için hem görünüşü hem de sunduğu sürüş heyecanıyla büyük hacimli motosikletlerle rekabet edebilir.

Tasarımında açık bir şekilde hissedilen Supersports esintisi ile keskin hatlı grenaj, motosikletin ön bölümünden arka bölüme kadar devam ediyor.

CBR250R’ın daha kısa boydaki sürücülerin bile rahatlıkla ayaklarını yere koyabilmesine olanak sağlayan 784mm düşük sele yüksekliği ile sürücülerin kendini her an rahat hissetmesini sağlayarak sürücünün güveninin artırır, trafik sıkışıklığından ve diğer çevresel koşullardan kolayca sıyrılabilmesini sağlıyor.

CBR250R’nin çok yönlü ergonomisi sürücünün ilk bakışta ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri gösteren çok fonksiyonlu dijital göstergeler ile vurgulanmıştır. Hız, motor devri, motor harareti, yakıt seviyesi, zaman ve kilometre ölçer rahatlıkla görülebilmektedir.

Bu videoda  CBR250R ın Rahatlıkla 180Km/saate ulaşabildiğini  görüyoruz.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”88Wm0zvNSMo”]

Özet olarak CBR250 çarpıcı derecede çok yönlülüğe sahip karakterini 250 CC ye oranla yüksek sayılabilecek performansıyla birleştiriyor.

Sonuç; her sürüşü bir zevk haline getirmenin ve heyecan yaratmanın yanı sıra her görevi de yerine getirebilen bir motosiklet…

[yslider]