5053873217 [email protected]

Uydu alıcınızda Star Tv yi bulamıyorsanız aşağıdaki bir kaç aarı yaparak Star TV ye yeniden kavuşabilirsiniz.

Star TV Yeni Frekansı 2012, Star TV Uydu Frekansı ayarı

Star Tv yeni uydu frekansına geçince yeni frekanstan çoğumuz ayarlama  işlerine girdik.Fakat en çok problem yaşadığımız nokta Star Tv yi ayarlayınca  Kanal d ayarları bozuluyor ve göstermiyor.Star Tv ve Kanal D yi birlikte  izleyebilmek için Star TV SD Vpid:519 ya da 518 Apid:710 Sid:7 yazmanız  lazım.Star Tvyi böyle girince Kanal d bozulmadan izlenebiliyor.Peki bu ayarları nasıl gireceğiz diyenler için kumandadan tarif edelim. ilk olarak Uydu  alacınızın Ana Ayar/Menü ye girebilmek için kumandadan “Setup” “Ayarlar” veya “Menü” yazan tuşa basın Açılan pencereden “Yeni Kanal Ekle” veya “Kanal Arama” tuşuna basın.

Uydu bilgisi olarak türksat 3a yı seçelim

Açılan pencerede “Frekans” “Alış Frekansı” “Uydu Frekansı” bunlardan  birini göreceksiniz. (Bunlardan birini seçeceğiz) Frekans bilgisi  yerine aşağıdaki gibi yapın Star TV frekans Ayarı;

Frekans: 11054 MHz (frekansı sayı tuşlarından gireceğiz)

Frekansı girdikten sonra Sıra sembol oranını yazmamız lazım

Star Tv Sembol oranı Symbol Rate: 30.000 Ksym/s(Sembol değerinı sayılardan giriyoruz)

Bundan sonra Daha Polarizasyon girmemiz lazım. Star tv nin Polarizasyonu  Yatay (Yada Horizantel-H ) uydu alacınızda hangisi varsa onu seçin.  Polarizasyon: YATAY (H)

Bundan sonra FEC kısmına star tv Fec girilecek yani FEC : 5/6 girmemiz  lazım

Bundan sonra kumandanızdan “OK” tuşuna basın.

İşlem tamam, star tv yeni uydu ayarları nasıl yapılır bölümünü başarı ile  tamamladınız. Artık Star tv izleyemiyorum demiyeceksiniz. İyi  seyirler.”